Hoe omschrijf jij jouw werk in 3 zinnen?

Als Apple Reparateur repareer ik samen met mijn team producten zoals iPhones, iWatches en Airpods. Het is heel secuur werk. Je werkt met hele kleine schroefjes die op verschillende plekken met verschillende schroevendraaiers en wisselende kracht teruggezet moeten worden.

Wat is er zo leuk aan dit werk?

Het leuke is dat je klanten echt blij kan maken. Als ze langskomen, zijn ze vaak niet zo blij omdat er iets kapot is. Wij zorgen ervoor dat ze met een gerepareerd product én een glimlach de winkel verlaten. Verder werk ik veel samen met de andere collega’s uit de winkel. Je kan makkelijk even met iemand overleggen of gezellig samen een broodje eten tijdens de lunch.


Hoe lang werk jij nu bij Coolblue?

Inmiddels ruim 2 jaar. Eerst heb ik een jaar als Fietskoerier gefietst bij CoolblueFietst. Dat deed ik met veel plezier, maar ik had heel veel zin in een nieuwe uitdaging. Ik zag een vacature voor Apple Reparateur voorbijkomen en dacht: dat is echt iets voor mij.


Dat is wel een interessante overstap. Kan je er meer over vertellen?

In het verleden heb ik bij een ander bedrijf gewerkt als Reparateur. Sindsdien ben ik in mijn vrije tijd blijven repareren. Als mijn telefoon kapot is, bestel ik zelf het nieuwe onderdeel en ga ik aan de slag. Het fijne aan de overstap vond ik dat ik eerst een opleiding via Coolblue kreeg tot gecertificeerd Apple Reparateur. Ik heb geleerd gestructureerd te werken en hoe ik goed kan repareren.

Wat wil je nog zeggen tegen iemand die twijfelt om te solliciteren?

Ik zeg: gewoon, doen. Je hebt nergens anders zo’n leuke werksfeer. Soms is het even knallen, maar dan maken we nog steeds veel grappen en blijft de sfeer relaxt. In de winkel geven mensen aan dat ze terugkomen voor de service. Dat is wat je wilt, en daar doen we het voor.